Mad Max genereert nieuw feministisch internet meme

Het moest er natuurlijk van komen: nadat enkele opgewonden mannen de film Mad Max: Fury Road uitriepen tot feministische propaganda, verscheen uiteraard een Mad Max internet meme om de daad bij het woord te voegen. De makers geven een radicaal antwoord op veelgehoorde ellende, zoals eeuwige twijfel aan de integriteit van vrouwen die aangeven dat ze het slachtoffer zijn van seksueel misbruik. Mad Max weet wel beter:

Of de stelselmatige ondermijning van de leiderschapskwaliteiten van vrouwen. Mad Max heeft totaal geen probleem met het feit dat Furiosa de uiteindelijke beslissingen neemt:

Machtsstrijd? Tweespalt? Nee hoor, man en vrouw kunnen perfect samenwerken:

Want Max herkent en erkent kwaliteit in een vrouw:

De inspiratie voor dit meme komt van ‘Feminist Ryan Gosling‘. Charmante foto’s van deze acteur doen al jaren de ronde op internet, vergezeld met olijk verwoorde klassiekers uit de feministische theorievorming. Zoals structurele vrouwendiscriminatie op de werkvloer:

Er vond zelfs onderzoek plaats naar de invloed van Feminist Ryan Gosling. Het zou mannen in ongeveer 10% van de gevallen helpen om feministische ideeën eerder te accepteren. Al snel kwam er kritiek op de onderzoeksmethode, maar dit laat onverlet dat sociale media invloed uitoefenen op de houding en het gedrag van consumenten. Dus wie weet.

Welke je leuker vindt hangt af van je persoonlijke smaak. Zelf vind ik Gosling best ok. Maar de Mad Max meme heeft mooiere explosies:

Leve Mad Max!

 

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: