Zesde Clan feliciteert Lover

Gefeliciteerd, Lover! Dit feministische tijdschrift bestaat deze maand maar liefst 40 jaar. Veertig. Vier decennia. Wow. Het blad viert dit jubileum met een gloednieuwe website, die op 26 oktober online gaat. Daarnaast vindt uiteraard ook een feest plaats, met een heerlijk ironisch thema:

‘de dood van de feminist’ – in de wetenschap dat deze vaak aangekondigde dood geen enkele betekenis heeft, of juist tot meer vragen leidt.

Want net zoals vrouwen met de regelmaat van de klok kunnen lezen dat ze snel aan de man moeten, omdat ze anders verbitterd en eenzaam zullen sterven, krijgen feministen met de regelmaat van de klok te horen dat het feminisme dood zou zijn. Voorbij. Af. Niet meer relevant. Of indien niet dood, dan in ieder geval door en door verrot. Waarna termen volgen als ‘hypocriet’ of ‘mooiweerfeminisme’ of, nog bijtender: zeurfeminisme.

Goh, wat een haat. Je zou het ook om kunnen draaien. Als zoveel mensen ‘het’ feminisme zo gretig dood willen verklaren, jaar in jaar uit, moet het feminisme wel leven. Zou je zeggen. Want anders hoef je het niet zo fanatiek dood te verklaren. Snapt-u?

Enfin, Lover viert dit terugkerende ‘het feminisme is dood’ refrein met queer zine- en stripmakerscollectief ZsaZsa Zine, Maia Matches, stadspoëzie van Ilyari en vele anderen.

Lover, nogmaals gefeliciteerd en nog vele jaren!

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: