Mannelijke politici krijgen hun eigen catwalk

Opwinding in Engeland: de leidende partij husselde de huidige regeringsploeg door elkaar. Enkele blanke mannelijke politici moesten het veld ruimen en een stuk of drie vrouwen namen hun plek in. Prompt buitelden de Britse media over elkaar heen in hun haast om Het Einde Van De Man te bewenen. Andere media zagen de zonzijde en publiceerden een catwalk met uitgebreide beschrijvingen van de kleding van de nieuwe meisjes. Maar… maar…. en de mannen dan? Het is je reinste seksisme! Mannen verdienen hun eigen catwalk.

Mannelijke politici verdienen hun eigen catwalk!

De Britse krant The Independent kon het onrecht niet aanzien en gaf mannelijke politici als Michael Gove en Philip Hammond alsnog hun welverdiende moment in de spotlights:

Squinting in the sunlight, his spiked silver thatch catching the sunlight, Michael Gove left Downing Street yesterday bereft of the Education Secretary position he has held for the last four years, but with a new role as Chief Whip. His choice of clothes gave nothing away about what he thought about his new persuasive post, his tie was muted, a subtle blue spot designed to allow him to blend into the background.

Ook de Huffington Post boog zich over de kledingkeuze van de heren, om de balans tussen de seksen te herstellen. De journalisten van dit medium gaven blijk van een andere smaak op modegebied. Zo velden ze een heel ander oordeel over het pak van Michael Gove. Ze prezen zijn serieuze bril en zijn keuze voor een leigrijze aktetas.

Kledingkeuzen en de uitstraling van politici. Meer wil je toch niet weten over de politieke herstructurering rond Downing Street?

Commentaar van Nick Clegg op de Downing Street catwalk berichtgeving.

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: