Filosofie Magazine ziet vrouwen staan

De uitgeverij van Filosofie Magazine heeft vast en zeker besloten de komst van  tijdschrift Opzij te vieren met een ode aan de denkende vrouw. Het maart nummer van het magazine is namelijk gewijd aan vrouwen in de filosofie. De publicatie van deze special krijgt extra glans dankzij een evenement in De Rode Hoed in Amsterdam. Op 3 maart 2014 organiseren Opzij en Filosofie Magazine daar een avond rondom het thema ‘Zij denkt, dus zij bestaat’.

Filosofie Magazine ging onder andere te rade bij de Nederlandse tak van SWIP. Enkele prominente leden van deze vakvereniging voor vrouwen in de filosofie kregen ruimte in het maart-nummer – iets waar de organisatie met recht trots op is. Maandag 3 maart krijgt het thema vrouwen in de filosofie ook ruimte in De Rode Hoed. Simone van Saarloos, Maureen Sie en Ilse Bulhof buigen zich die avond over kwesties als:

Waarom blijft het aantal vrouwen in de wetenschap zo ver achter? Zijn er structurele belemmeringen of is het een kwestie van tijd tot vrouwen evenredig vertegenwoordigd zijn? […] De neurowetenschappelijke verklaring voor de man/vrouw verschillen wint terrein, maar klopt die eigenlijk wel? En wat betekent dat voor de strijd van man/vrouw vooroordelen en voor de positie van vrouwen? Een avond over moderne vooroordelen, brein-denken, over de rol van biologie in het maatschappelijke debat en beeldfragmenten van Simone de Beauvoir en Hannah Arendt.

Komt dat zien 😉 en lees Filosofie Magazine!

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: