Woudrichemse visvereniging erger dan SGP

De Zesde Clan wist niet dat het mogelijk was, maar het kan dus. Er bestaan organisaties die nog erger zijn dan de SGP. De SGP staat vrouwen toe de statuten en partijbeginselen te raadplegen. Visvereniging De Hoop in Woudrichem sluit vrouwen echter zo totaal uit, dat deze minderwaardige diersoort zelfs de statuten niet mag lezen. De Hoop staat alleen mannelijke leden toe die een jaar en zes weken in Woudrichem wonen. Ben je een vrouw die wil vissen, dan heb je pech.

Vrouwen? Hengelsport beoefenen? Neeeeeeeeeeeeeeee!!!! aldus visvereniging De Hoop in Woudrichem

Via de Telegraaf laat de vereniging weten ernstig in verlegenheid te zijn gebracht. Eén van de vrouwen in Woudrichem wil namelijk vissen. Wat niet kan, want De Hoop heeft de visrechten in Woudrichem en wijde omgeving. En daar mogen alleen mannen hengelen. Dat een vrouw inbreuk wil maken op dat mannenonderonsje is naar, heel naar, laat oud-voorzitter Johan Combee weten:

“Mens waar ben je mee bezig. […] We hebben niets tegen vrouwen. Het staat al meer dan honderd jaar in de statuten en dat willen we vanuit historisch besef zo houden.”

Nee hoor, we hebben niets tegen vrouwen! Helemaal niets! We willen haar alleen niet in onze buurt hebben. Ze mag niet naast ons aan de waterkant zitten. Ze mag niet in onze buurt in vrede een hengeltje uitwerpen. Getverderrie, nee, we willen alleen mannen. Maar we hebben niets tegen vrouwen hoor, echt niet! Geloven ze het zelf, daar bij De Hoop? Met hun terminologie over ‘dat mens’?

De vrouw die haar mond open doet, is overigens een kordate zakenvrouw. Zij heeft inmiddels gesproken met de politie en gaat een civiele procedure aanspannen tegen de vereniging. Daarnaast stapt ze naar het College voor de Rechten van de Mens. Voor de medewerkers van het CVRM zal de kwestie rondom visvereniging De Hoop vast en zeker een welkome afwisseling zijn, binnen hun gebruikelijke taaie dieet van zwangerschapsdiscriminatie en ongelijke beloning.

 

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Reacties

 • patrick  On september 4, 2013 at 5:38 pm

  Jullie promoten met jullie praat je club met het vangen van de aal opweg naar de saragossazee toen zat er genoeg en en was het werk,nu vangen de spanjaarden en fransen ook nog alle glasaal weg?
  Fint en elft een traditie (ik heb er nog nooit een hier gevangen(wel in zee).paling roken kan niet meer (rode lijst) en nu zal ik niet met mn vriendin vrouw niet mee kunnen nemen!!!
  Tradities verdwijnen nu 33 maar toen ik 15 was vongen we nog paling

 • patrick  On september 9, 2013 at 4:46 pm

  Wat een club!
  Laat deze mannen gaan met de’r fint en elft
  (steur) die zijn uitgestorven!

 • patrick  On september 21, 2013 at 1:46 am

  Bang dat ze meer vangen?
  gaat om respect voor de natuur!
  Alleen maar mooi dat ook vrouwen daar oog voor hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: