Nederland speelt volwassen tegen Noorwegen

Nederland speelt op een heel volwassen manier tegen Noorwegen, complimenteerde de commentator van Eurosport het vrouwenelftal. Helaas hielden de leeuwinnen het hoofd niet boven water. De wedstrijd eindigde in 1-0. Nog niet alles is verloren. Bij winst tegen IJsland maakt Nederland nog kans om door te gaan naar de volgende ronde van het EK vrouwenvoetbal. Plus: op de televisie trok de wedstrijd bijna een miljoen mensen. Zulke kijkcijfers smaken naar meer…

De elf leeuwinnen troffen het niet bij de loting. Na gedoodverfde winnaar Duitsland stonden ze zondagavond tegenover EK en WK kampioen Noorwegen, een land waar ze tot nu toe altijd van hadden verloren. Het elftal heeft sinds het EK van 2009 echter een goede ontwikkeling doorgemaakt. De Noren konden absoluut niet zeker zijn van een overwinning, laat staan een makkelijke.

De Noorse vrouwen begonnen het duel sterk. Ze creëerden kansen, speelden in een hoog tempo, en loerden bij Nederlands balbezit vanaf de middellijn al op een bal. Na twintig minuten het hoofd koel houden lukte het Nederland rust in de wedstrijd te brengen. Ze haalden zelfs af en toe het doel van de tegenstanders. Niet dat dit meteen doelpunten opleverde, maar de druk nam toe en psychologisch gezien toonde Nederland dat ze niet bang waren voor de Noren.

Na een half uur waren de leeuwinnen de gevaarlijkste ploeg, signaleerde de Eurosport voetbalcommentator: ,,Nederland wordt sterker en sterker.” Ook de commentator bij Nederland 1 zag dit. Nederland kreeg meer overwicht. Dat liet de ploeg zien in een serie aanvallen, met goede rollen voor Melis, Bito en Van de Ven.

Helaas zakte het elftal na de rust in. Noorwegen scoorde na tien minuten in de tweede helft een prachtig doelpunt. Nederland deed verwoede pogingen om langszij te komen, maar de jacht op de gelijkmaker bleef vruchteloos. Ondanks een paar goede kansen, die Nederland afdwong met stug volhouden en een paar mooie lange afstandsschoten, was de Noorse verdediging te sterk. Ook in deze fase van de wedstrijd bleven de leeuwinnen echter volwassenheid tonen. Ze zetten druk, bleven maar komen, en gaven de Noorse keeper handenvol werk.

Kortom, jammer van de 1-0 nederlaag. Het wedstrijdplezier was er niet minder om. Mooie combinaties, goede schoten, volop spanning en aantrekkelijk, aanvallend voetbal in een hoog tempo. Een geweldige reclame voor de sport!

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: