Leeuwinnen houden Duitsland op nul

Duitsland gold als de gedoodverfde winnaar, maar kon geen doelpunt scoren tegen Nederland. De leeuwinnen hielden de nummer drie van de wereld op nul. Het 0-0 gelijkspel voelde aan als een overwinning. Welke speelster de NOS na afloop ook interviewde, allemaal voelden ze blijdschap. Er was zelfs ruimte voor zelfkritiek, in de zin van ‘misschien hadden wij een doelpunt tegen Duitsland moeten scoren’. Wie had dat van tevoren kunnen bedenken?

Nederland begon aarzelend. De ploeg maakte een ietwat nerveuze indruk. Niet zo vreemd als je meteen in je allereerste wedstrijd een grootmacht zoals Duitsland tegenover je ziet. De speelsters groeiden echter in de wedstrijd. In de tweede helft domineerden ze zelfs en kwamen er kansen die eigenlijk tot een goal hadden moeten leiden. In een ideale wereld. Dat ze niet scoorden, doet echter niets af aan een goede prestatie. Dat belooft wat, aanstaande zondag, als Nederland de Noren treft….

Op Twitter reageerden mensen verschillend op het EK. Naast aanmoedigingen:

Gwendela Linnemann ‏@gwenlinnemann1u Vol spanning kijkend naar Nederland-Duitsland. Het is onze heren vorig jaar niet gelukt tijdens het EK. Dames zet hem op! #ekdames #voetbal
kwamen er helaas ook seksisten om de hoek kijken:
Lucien Kres ‏@Lucienkres2u Er word na de wedstrijd toch wel van shirt geruild ? Anders kijk ik 90 minuten lang voor niks #GerNed #EkDames

Heel grappig, Lucien. Maar niet heus. Gelukkig zijn er ook nog normale mensen, die de prestaties van Nederland op waarde schatten:

Norbert van Engen ‏@nvengen10m Net Nederlands dames elftal #voetbal zitten kijken. Verademing, geen aanstellerig gedrag of sterallures, maar leuk voetbal #EK
remco dijkstra ‏@remcovvd28m Goede prestatie van oranje vrouwen voetbalteam. #ek 0-0 tegen meervoudig kampioen Duitsland en er zat zelfs meer in. #kijktip
Twitteraars gaven het blad Voetbal International er van langs, omdat die het EK zo’n beetje geheel negeert. De inhoudsopgave van deze week rept op geen enkele manier van het EK. Onder de tab ‘competities’ vind je zelfs het EK voor spelers tot 21 jaar, maar het vrouwenvoetbal ontbreekt. Vreemd:
Perry Vermeulen ‏@PerryVermeulen50m Eigenaardig dat @VI_nl voorbij gaat aan EK van de vrouwen; geen tussenstand, geen artikeltje, niets. Vremd beleid, toch, @rvdv10?

Ja, maar niet als je weet hoe minachtend de gemiddelde sportjournalist over vrouwenvoetbal praat. Het is blijkbaar nog niet tot de heren doorgedrongen hoe snel deze tak van sport zich ontwikkelt. Sarina Wiegman, vrouwencoach bij ADO Den Haag en commentator bij de NOS uitzending, weet dat wel. Zij ziet de komst van de eredivisie en de deelname van Nederland aan het eerste EK in 2009 als dé momenten, die het voetballen in een stroomversnelling brachten.

Enfin, dit bonuspunt in de wedstrijd tegen Duitsland smaakt naar meer. Gefeliciteerd, Nederland, en tot zondag. Kijken!!!!

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: