Groningen krijgt feministische groep – meld je aan

Feministe, woonachtig in de regio Groningen (of elders), en klaar met seksisme? Meld je dan aan bij Christine via schilderes@echriri.nl. Christine is betrokken bij een initiatief van drie mensen, om in de regio Groningen een feministische groep te vormen. De drie willen samen met anderen in actie komen tegen de seksuele objectificatie en structurele achterstelling van vrouwen.

De groep is op dit moment bezig met het ontwikkelen van concrete acties. Een eerste doelwit hebben ze al gekozen: seksistische reclames. Daarnaast wil de groep zich verdiepen in feministische theorie, omdat dit helpt bij de gedachtevorming en het effectief aanpakken van seksisme. Zoals het werk van Bell Hooks en andere denkers. Christine:

Flavia’s uitspraak “my feminism will be intersectional or it will be bullshit” is iets waar ik honderd procent achter sta. Ik ben niet van plan om de wereld alleen te verbeteren voor blanke, gezonde, hetero, cis, etc. vrouwen. Voor mij betekent feminisme de wereld verbeteren voor iedereen, overal. Dus ook voor transgenders en niet-binaire gegenderde mensen. Want als we sommige mensen niet belangrijk genoeg zouden vinden, lopen we altijd de kans dat iemand vaststelt dat wij niet belangrijk genoeg zijn.

De praktijk leert dat mensen beter worden van het feminisme. Omdat dit gedachtengoed uitgaat van de mens als mens, en instrumenten biedt om situaties op een volwassen manier te bespreken:

feminism doesn’t make me see problems that aren’t there, but provides the tools which allow me to analyze and prescribe solutions based on a context larger than my immediate experience. And existent outside the narrowly-drawn borders of constrictive stereotyping.

Binnenkort dus ook in Groningen. Grijp je kans, meld je aan. En heb plezier.

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: