Trouw ziet dichteressen staan

Ja, ja, ja, inderdaad, De Zesde Clan publiceert vaak negatieve berichten. De reden daarvoor is van een verbijsterende eenvoud: vrouwen overkomen de meest ellendige dingen in het leven, en vanwege het vele onrecht ontstaan er vele kritische artikelen. Als we echter iets positiefs kunnen zeggen doen we dat ook, graag zelfs. Zoals: dagblad Trouw ziet dichteressen staan. Hulde!

De tiendelige poëzie-collectie van dagblad Trouw.

Nederland kent vele goede dichteressen. Eén van hen, Anne Vegter, mag zich dit jaar zelfs Dichter des Vaderlands noemen. Als eerste vrouw na een reeks mannen. Dagblad Trouw heeft ook door dat vrouwen actief zijn op dit gebied. De krant promoot op dit moment een box met tien bundels van de beste Nederlandse dichters. Daaronder maar liefst vier vrouwen. Judith Herzberg neemt het eerste deel uit de collectie voor haar rekening. Andere delen bevatten werk van Eva Gerlach, Ester Naomi Perquin en Ida Gerhardt.

Vier van de tien, da’s veertig procent. Bijna de helft. Wauw. Goed gedaan, selectiecommissie van Trouw. En een mooie kans voor lezers om kennis te maken met deze dichteressen, danwel hun werk opnieuw tot zich te nemen.

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: