Ministeries willen niet aan de vrouw

Veertig procent vrouwen in de subtop hebben, en er toch nog steeds niet in slagen vrouwen in de allerhoogste regionen van je ministerie te benoemen. Dat is knap. Het gebeurt bij het ministerie van Sociale Zaken, en veel verder dan schouders ophalen en een berichtje over de stagnerende opmars van vrouwen komt het niet.

Gelukkig kunnen we nog dromen 😉

De ministeries laten het er onder andere bij zitten, omdat de regering diversiteitsbeleid heeft laten vallen. Zoals de Volkskrant bericht liet Rutte, zodra hij in 2010 aan de macht kwam, streefcijfers los. Hij maalde niet om gender, hem ging het alleen om kwaliteit. En geheel toevallig vond hij die kwaliteit niet bij vrouwen en niet bij allochtonen. Toeval, echt. Bezuinigingen met bijbehorende reorganisaties maakten de positie van vrouwen er niet sterker op.

Oud PvdA minister Ter Horst besloot in de krant man en paard te noemen:

‘Het is niet verwonderlijk dat er geen groei is zonder diversiteitbeleid’, zegt oud-minister Guusje ter Horst (PvdA), die in 2007 een diverse samenstelling van het overheidspersoneel tot prioriteit uitriep. ‘Er is een impliciet voorkeursbeleid voor witte mannen en dat moet je actief doorbreken, tegen alle weerstanden in en jaren achtereen.’

Dat impliciete voorkeursbeleid voor witte mannen zou je ook het mannenquotum kunnen noemen. Zodra vrouwen meer dan een kwart van het geheel uit gaan maken, wordt het systeem verontrust en trappen organisaties op de rem. Je ziet dit zo vaak dat er in Engeland een dertig procent club ontstond, om de doorstroom van vrouwen naar de top van het bedrijfsleven te bevorderen.

Dat percentage van rond de dertig is geen toeval:

A study by management consultants at McKinsey suggested that 30% was the point at which a group began to feel all-pervasive, the point at which people felt there were a lot of them, when they stopped feeling like a representative sample of their sex or race or class. Below that, the dominant group accepted their presence.

Boven die drempel verandert de situatie. Voordat je het weet klinken er dreigende kreten dat de overheid feminiseert – want 51 procent van de ambtenaren is vrouw, aaaargh!!! Logisch dat mannen DUS wegrennen, want de uitdaging verdwijnt en de vertrutting doet haar intrede. (Waarbij het verhaal weg laat dat die 51% alleen bestaat bij de gratie van zeer veel vrouwen op de laagste treden van de ladder. Mannen maken nog steeds de dienst uit in de bovenste regionen van de organisatie.)

Het is vanwege dat soort redeneringen – vrouw = werk verliest aan status -dat columniste Evelien Tonkens uitriep dat ze liever regelrechte vrouwenhaat zag, want dan is de weerzin expliciet en kun je er wat makkelijker tegen vechten. Nu verdwijn je al snel in een moeras van impliciet seksisme, oproepen om toch vooral geduld te hebben, dan komen er ‘vanzelf’ meer vrouwen op machtige posities, en tsja, stagnatie treedt nou eenmaal automatisch op vanwege bezuinigingen.

Dat vooroordelen en stereotiepe beelden over vrouwen grote invloed hebben, blijkt pas als je goed onderzoek doet. Dan blijkt dat de mannelijke manager nog steeds de voorkeur geniet – het impliciete voorkeursbeleid voor (witte) mannen waar Ter Horst terecht op wijst. Die impliciete vooroordelen moeten zichtbaar worden, en dat lukt alleen als je met elkaar in gesprek blijft en steun krijgt van een overheid die expliciet werk maakt van diversiteitsbeleid. Alleen dan lukt het misschien om die magische grens van dertig procent te doorbreken, en vrouwen een eerlijke kans te geven.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: