Anti abortus fanaten krijgen weerwoord

Het Platform voor het Recht op Abortus geeft weerwoord aan mensen die keuzevrijheid in willen perken. De overkoepelende organisatie houdt een grote bijeenkomst in Brussel. Op 24 maart 2012 is iedereen vanaf twee uur ’s middags welkom op het Poelaertplein, op een kwartier lopen van treinstation Brussel Centraal. Ook in Engeland gaan mensen binnenkort de straat op. Voorstanders voor een vrije keuze gaan daar voor het eerst in de geschiedenis een demonstratie tegen anti abortus groeperingen houden.

De rally in Brussel wordt groots van opzet. Mensen kunnen vanaf twee uur ’s middags verzamelen op het Poelaertplein, op vijftien minuten lopen van het treinstation van Brussel Centraal. Van daaruit begint een demonstratieve optocht, via de Regentschapstraat naar het Koningsplein, de Kunstberg/Albertina, naar de Keizerslaan en zo terug naar het Poelaertplein.

Het Platform voor het Recht op Abortus is een Europese organisatie, waar allerlei andere verenigingen lid van zijn. Onder de aangesloten organisaties bevinden zich onder andere VIVA-Socialistische Vrouwen Vereniging, VOK, Vrouwen Overleg Komitee, en de Vrijzinnige Vrouwen Oost-Vlaanderen. Het platform wil dat abortus toegankelijk blijft voor alle vrouwen in Europa, als een persoonlijke keuze die ze in vrijheid kunnen maken. Het platform wil ervoor ijveren dat landen zoals Ierland en Hongarije alsnog het recht op abortus opnemen in hun wetgeving.

In Engeland wordt het extra urgent dit geluid te laten horen, want met name in hoofdstad Londen brengen uit de V.S. afkomstige groeperingen Amerikaanse tactieken naar het eiland. Dat betekent: foute informatie verstrekken, schreeuwen, intimidatie, en vrouwen en personeel filmen als ze een abortuskliniek in lopen. Organisaties die vrouwen baas in eigen buik willen laten zijn, hebben schoon genoeg van die straatvechtersmentaliteit. Er staat inmiddels al een petitie op internet, gericht aan de anti abortus activisten, met de oproep om te stoppen met het lastig vallen van vrouwen.

Behalve digitaal volgt nu ook voor het eerst een publiekelijk optreden tegen dit soort anti abortus demonstraten:

Darinka Aleksic of Abortion Rights, the national pro-choice campaign, said: “We strongly oppose the tactics of anti-choice groups such as 40 Days for Life. “While they have a right to express their views, picketing abortion clinics, handing out grossly inaccurate information and filming people entering the premises does not help their cause. […] In America women are routinely harassed and abused outside clinics and abortion providers fear for their lives. Now US anti-choice groups are setting up shop over here. “We need to send a very clear message that we will not tolerate that sort of activity in the UK.”

Of in Europa als geheel, voegt de Zesde Clan daar graag aan toe.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: