Cultuur houdt vrouwen tegen

Zouden vrouwen uit Oost-Europa genetisch anders in elkaar zitten dan vrouwen uit West-Europa? Dat lijkt De Zesde Clan sterk. Als vrouwen in landen als Litouwen en Bulgarije bijna de helft van het aantal hoge functies kunnen bekleden, moet dat elders in Europa ook kunnen. De conclusie van een onderzoek naar topvrouwen is dan ook duidelijk: cultuur, en niet natuur, werpt obstakels op.

Met dit ideaalbeeld weet je zeker dat je onderaan bungelt bij ieder onderzoek naar het aantal vrouwen in topfuncties.

In Nederland praten we dan vooral over de deeltijdcultuur. Die is funest voor de doorstroom van vrouwen, signaleert Jurgen van den Brink van adviesbureau Mercer. Voor veel hoge functies geldt nog steeds dat ze niet in drie dagen te behappen zijn. En drie dagen betaald werken is het maximale waar een moeder zich van driekwart van de Nederlanders aan mag bezondigen. De sociale druk om aan die norm te voldoen is hoog.

Ook  landen zonder deeltijdcultuur komen soms niet verder dan een kwart topvrouwen. Mercer:

“De redenen daarvoor zijn cultureel en sociaal, maar soms is het discriminatie. Dit laatste gebeurt vaak onbewust; topmannen vinden het nu eenmaal fijn om mensen aan te nemen die op henzelf lijken. Dat patroon is erg moeilijk te doorbreken zonder helder beleid.”

Dat cultuur en discriminatie een grote rol spelen, blijkt ook uit de ontwikkelingen in Oost-Europese landen zoals Bulgarije  en Litouwen. Lange tijd heerste daar het politieke beleid vrouwen en mannen gelijk te behandelen. De ons kent ons cultuur verminderde en vrouwen konden doordringen tot hoge functies. Bulgarije kent nu 43% topvrouwen en Litouwen zelfs 44%. Rusland zit met 40% ook warmpjes in de topvrouwen.

De laatste jaren stagneert de vooruitgang echter. Niet omdat vrouwen er opeens achter komen dat ze al die jaren onnatuurlijk gedrag vertoonden, oeps, sorry, maar vanwege economische ontwikkelingen:

Vrouwen in de top van het bedrijfsleven in communistische landen werden destijds enorm gestimuleerd. Echter, nu de markt is opengebroken, blijkt het moeilijk daarmee door te gaan en wordt het verschil helaas weer groter. De buitenlandse bedrijven die de Oost-Europese markt betreden, stellen toch weer mannen aan op topposities.

Percentage topvrouwen in Europa. Nederland staat onderaan.

Als je inzoomt op bepaalde landen of gebieden komt de cultuur ook steeds terug als een factor die vrouwen tegenhoudt. Zo ontstond er enige ophef toen België erachter kwam dat het algemene ambtenarenkorps inmiddels voor de helft uit vrouwen bestaat, maar het houdt op zodra functies boven een bepaald niveau uitkomen. Het aantal vrouwelijke topambtenaren bij de federale overheid bleef steken op 14 procent.

Dat lag niet aan een gebrek aan ambitie bij vrouwen, signaleert De Morgen. De universiteit van Leuven constateerde in een onderzoek uit 2007 dat vrouwen toen 49% uitmaakten van de sollicitanten op topfuncties in de ambtenarij. Ze werden echter in veel mindere mate aangenomen dan mannen. De Morgen:

Wat vrouwen écht nodig hebben, zijn organisaties die niet vastgeroest zijn in een bepaalde manier van functioneren en selecteren, vaak in het voordeel van mannen. Een open geest van flexibiliteit en vertrouwen, verantwoordelijkheid geven en opnemen zullen meer talentvolle vrouwen doen doorstromen naar de top.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: