On the Issues magazine wijdt winternummer aan abortus

Juist omdat abortus zo’n moeilijk onderwerp is, zo emotioneel beladen, met zoveel grijstinten en lastige persoonlijke en medische afwegingen is het goed als een tijdschrift uitgebreid de tijd neemt om fatsoenlijke artikelen aan deze kwestie te wijden. On the Issues Magazine doet dat. Hier geen korte kreten voor de tribune, maar diepgaande reportages, analyses en interviews.

Het blad schrijft openlijk vanuit een progressieve invalshoek. Voor iedereen die twijfelt: het redactionele commentaar begint met een citaat van George Tiller, een abortusarts die een aanslag en ontelbare bedreigingen overleefde, totdat een anti abortus fanaat hem in een kerk dood schoot. Met het eerste themanummer van 2012 wil het magazine onder andere reageren op de steeds slechtere situatie in de Verenigde Staten. De redactie schrijft:

Today, we live with another reality: abortion rights, access, affordability and delivery options are all imperiled in the U.S. In this edition of On The Issues Magazine, several writers offer unique perspectives on what the movement for reproductive freedom needs to be doing and considering now. […] What propelled and will save reproductive rights is, and always has been, the active engagement of women and men in promoting and protecting their rights – in short, activism.

Het blad gaat daarna in op allerlei onderwerpen. De tactieken van de anti abortus beweging, een analyse van abortus als thema in een roman, een theaterstuk en in de kunst, artikelen over gezondheidszorg aan vrouwen, hoe de situatie was voordat Amerika abortus toestond als een legale ingreep, uiteraard tips om efficiënter te werken aan het behoud van keuzemogelijkheden voor vrouwen, enzovoorts enzovoorts. De redacteuren signaleren dat dit het dikste themanummer ooit is geworden, dus er valt genoeg te kiezen.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: