De gereedschapskist: bingokaarten

Openlijke haat is vervelend maar herkenbaar. Wat doe je echter met de min of meer beschaafd geformuleerde varianten van ‘hou je kop, je hebt geen recht van spreken’?  Het is steeds weer dezelfde, op defensieve toon uitgesproken kul. Sááááái!!!! Gelukkig hebben creatieve feministen hier iets op gevonden. Kom je weer zo’n ja maar type tegen, die het vaste patroon afwerkt, dan kun je nu de verveling verdrijven door bingokaarten in te vullen. Geniaal!!!

Wegens het succes van de eerste bingokaart hebben mensen inmiddels al een paar vervolgen gemaakt. Die kun je gebruiken voor specifieke onderwerpen. Zoals deze, gespecialiseerd in discussies over comic strips en Japanse manga:

Betreft het een discussie over linkse politiek, en tref je zo’n semi verlichte progressieve man aan die denkt dat hij alles doorheeft, dan kun je deze bingokaart gebruiken. Inclusief de tip om in plaats van bingo te roepen: ‘Salaris voor huishoudelijk werk’:

Seksueel geweld? Oooooo, dat is pas een onderwerp waarbij mensen loos gaan met de defensieve reacties. Niet zo moeilijk dus om voor dit onderwerp een gespecialiseerde bingokaart te maken met de meest gebruikelijke smoesjes:

Kortom, ieder vermoeiend cliché verandert nu in een opwindend spel. Waarbij je zelf je beloning kunt bepalen bij een volle kaart of een compleet ingevulde rij. Bingo!

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: