Mooie stripboeken om 2012 mee in te luiden

Wie weet heb je nog een paar dagen vrij, om na te genieten van de feestdagen. Dan is het heerlijk om een keer met een goed stripboek op de bank te zitten en je onder te dompelen in een andere wereld. Jezebel zette de beste strips van vorig jaar op een rijtje, en dankzij de site She Has No Head beschikken we ook over een rij albums die één element gemeen hebben: een goede vrouwelijke hoofdpersoon.

Natuurlijk vergeten we Nederland ook niet. Op Weg naar Zoar, van tekenares Liesbeth Labeur, kreeg dit jaar de Stripschapprijs voor beste stripalbum van 2011 in de categorie Literair. Ook Edith Kuyvenhoven, die in 2010 diepe indruk maakte met haar debuut grafische roman Ik, God en mijn Oma, werkt gestaag door. En dan zijn er nog de webcomics van Sandra de Haan, en natuurlijk de onverschrokken Maaike Hartjes, die al jaren actief is in de wereld van strips en stripalbums.

Nederland telt veel minder mensen en dus hebben we getalsmatig minder tekenaars dan in de Engelstalige wereld. Maar ook bij ons vind je werk van hoge kwaliteit. Veel plezier met lezen en kijken….

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: