Binnenkort in de bioscoop

Nederland loopt achter met films, dus titels die in Engelstalige landen allang weer uit de bioscopen zijn, moeten hier nog verschijnen. Het voordeel daarvan is dan weer dat je recensies kunt lezen en alvast weet wat er op de markt is. De Zesde Clan besteedt aandacht aan een aantal komende films waarin vrouwen centraal staan:

In the Land of Blood and Honey. Geschreven en geregisseerd door filmster Angelina Jolie. Volgens Women& Hollywood kon Jolie dankzij haar status als best betaalde Hollywoodster het geld voor de film bij elkaar sprokkelen, en kreeg ze de vrije hand bij het maken ervan. Dat leidde tot een indringende film over liefde tijdens de oorlog in Bosnië, waarin ook aandacht is voor de praktijk van verkrachting als oorlogswapen en welke invloed die misdaden hebben op de betrokkenen. Waarschijnlijk half februari 2012 in de bioscoop.

The Iron Lady. Niemand minder dan Meryl Streep kroop in de huid van Margaret Thatcher, de ijzeren dame uit de titel. Time Out Londen weet dat Thatcher nog altijd een omstreden figuur is in Engeland, dus de film zal niet neutraal ontvangen worden door het publiek: “This is a film which, at least in Britain, will be endlessly debated and written about and is bound to inspire furious arguments as to the legacy of her government from 1979 to 1990. Whether audiences will warm to a movie treatment of such a divisive figure, in the way they did with ‘The Queen’, will be interesting to witness.” The Guardian geeft de film drie sterren (gewoon goed) en prijst Meryl Streep de hemel in voor de manier waarop ze Thatcher gestalte geeft. The Iron Lady komt half januari 2012 in de bioscoop.

The Lady. Nog een dame, maar deze keer gaat het om de Burmese politica Aung San Suu Kyi, die jarenlang huisarrest had onder het militaire regime in haar land. Inmiddels is Kyi weer vrij en heeft ze haar partij ingeschreven voor deelname aan de eerstvolgende verkiezingen. De film concentreert zich op haar liefdesleven, haar politieke activiteiten en de manier waarop ze 15 jaar achter de voordeur van haar huis verdween. Recensies tonen een wisselend beeld. De Hollywood Reporter merkt op dat regisseur Luc Besson moeite heeft om het genre van actiefilms opzij te schuiven, en The Guardian vind dat hij geen recht heeft gedaan aan zijn hoofdpersoon. Jammer…. Enfin, oordeel zelf vanaf 19 januari 2012.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: