Groenharig meisje redt de wereld in The Meek

Webcomics! De Zesde Clan is er weg van en zet graag het werk van striptekenaressen in de etalage. Deze keer The Meek, een fantasy webcomic waarin een groenharig meisje de wereld moet redden. De titel komt uit de Bijbel, van de bergrede, waarin Jezus zegt: ‘Gelukkig die zachtmoedig zijn, want zij zullen het land erven’.

In The Meek, only a naked green-haired girl can save the worldAngora, de heldin van The Meek.

The Meek brengt drie verhaallijnen bij elkaar. Ten eerste het verhaal van een despoot, die gemanipuleerd wordt door een tijgerdemon om een oorlog te beginnen tegen een bepaalde bevolkingsgroep, de Carissi. Het is fantasy hè, dus natuuuurlijk stikt het van de oorlogen en intriges. Hier doorheen loopt het verhaal van Soli, een huurlinge die om allerlei redenen haar ex om het leven wil brengen. Tot slot Angora, een groenharig meisje met bijzondere krachten. Ze gaat op pad op basis van een paar aanwijzingen van haar grootvader, in gezelschap van een kaartenmaker die meestal te dronken is om iets fatsoenlijks te doen.

Der-Shing Helmer studeerde biologie en tekende al van kinds af aan. In eerste instantie merkte ze dat ze erg beïnvloed werd door de stijl van de Japanse anime. Ze wist zich hieraan te onttrekken en ontwikkelde gaandeweg haar eigen stijl, vertelt ze in een interview met Rococo Flow. Sinds eind 2007, begin 2008 publiceert ze wekelijks afleveringen van haar tot nu toe meest ambitieuze webcomic, The Meek. Recensenten zijn enorm lovend over de webcomic:

…the characters are fantastic so far, and the little bit of the world we have seen is just breathtaking. But the real hero in this comic is Helmer’s absolutely exquisite artwork. Her figures are natural, her coloring and shading techniques stand head and shoulders above 99% of comics out there, and her paneling is divine. For an untrained amateur artist, the work presented here is simply mind-blowing.

Enfin, oordeel zelf…..

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: