Reclining Woman wil ode brengen aan de vrouw

Componiste en zangeres Astrid Kruisselbrink timmert aan de weg. De Volkskrant interviewde haar en deze week staat ze ook nog eens in de VPRO-gids. Dit alles vanwege haar eerste opera, The Reclining Woman. Met deze opera wil ze een ode brengen aan de vrouw, aan de hand van de beeldenreeks ‘Reclining Woman’ van kunstenaar Henry Moore.

Kruisselbrink schreef het stuk speciaal voor mezzosopraan Gerrie de Vries. Op haar website schrijft de componiste:

Al in 2006 ontstond het idee voor The Reclining Woman. Ik zag Gerrie de Vries in een bijzonder werk van Rob Zuidam als ‘hond’ over de grond kruipen en grommen en tegelijkertijd een prachtige tentoonstelling over de werken van de beeldhouwer Henry Moore in de Kunsthal. Beide evenementen in hetzelfde weekend in Rotterdam, eind 2006. Ik dacht dat het tijd werd voor Gerrie een wat ‘vrouw-waardigere’ rol te vertolken. Niet dat deze ‘rauwe’ rollen haar niet liggen, maar het leek me gewoon tijd voor haar om ook een andere kant te laten zien en zij wilde daar graag aan meewerken…

Wie het stuk wil zien heeft nog alle kans. Woensdag 26 oktober doet de opera Amsterdam aan (20.15 uur in het Muziekgebouw aan het IJ). Donderdag 10 november vindt er nog een voorstelling plaats in de Verkadefabriek. In januari en februari 2012 gaat The Reclining Woman bovendien op tournee in de serie Club Opera.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: