Vrouwenvoetbal maakt revolutie door

FC Twente gaat voetballers van het vrouwenelftal vanaf het komende seizoen een salaris betalen. Het is voor het eerst dat een club dat doet. In het buitenland krijgen vrouwen al veel langer betaald, inclusief bonus na goede prestaties. Gezond eigenbelang staat dan ook aan de basis van de beslissing. Volgens voorzitter Joop Munsterman konden speelsters nu zomaar van de ene op de andere dag vertrekken naar een buitenlandse club. Door loon te betalen kan FC Twente hen beter behouden voor het elftal.

Het vrouwenelftal van FC Twente.

Volgens het NRC kregen de speelsters tot nu toe alleen een onkostenvergoeding. Dat betekent in de praktijk dat de vrouwen behoorlijk moesten bikkelen om hun sport te kunnen beoefenen. FC Twente trainster Mary Kok over de oude situatie:

Ze trainen vier keer per dag, daarnaast studeren ze en vervolgens doen ze ook nog allemaal clinics voor de club. Een professioneel leven, waarin prestaties van je verwacht worden, maar met de basis voor een amateur. Sterker nog, amateurs verdienen nog beter. Nou, dan moet je heel veel liefde hebben voor je sport. Ik heb daar alleen maar diep respect voor.’

Dat de voetbalsters nu wél een salaris krijgen is een volgende stap op weg naar volwassenheid van de sport. De Zesde Clan hoopt dat meer clubs het goede voorbeeld van FC Twente volgen.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: