Amerikaanse vrouwen leven steeds korter

Slecht nieuws voor Amerikaanse vrouwen. Nieuw onderzoek toont  aan dat de levensverwachting van vrouwen in 40% van de gebieden daalde in de afgelopen twintig jaar. Met name de zuidelijke staten vormen een enorm probleemgebied. In een persbericht laat het onderzoekscentrum Institute for Health Metrics and Evaluation weten dat vrouwen over het algemeen nog steeds ouder worden dan mannen, maar dat de levensverwachting bji hen sneller achteruit gaat dan bij mannen.

In het hele land doen vrouwen het zodoende slechter, meldt het IHME:

Nationwide, women fare more poorly than men. The researchers found that women in 1,373 counties – about 40% of US counties – fell more than five years behind the nations with the best life expectancies. Men in about half as many counties – 661 total – fell that far. 

In vijf gebieden in de staat Mississippi zijn de levensverwachtingen van vrouwen volgens het IHME nu zelfs slechter dan die van arme landen zoals Honduras of El Salvador. De beste regio voor vrouwen is Collier, Florida. Vrouwen bereiken hier de leeftijd van 86 jaar.

Het onderzoek geeft geen duidelijke reden voor de oorzaken van de snelle daling in levensverwachting. Het IHME noemt onder andere overgewicht en roken als factoren die een rol kunnen spelen. Ook blijkt overal dat zwarte Amerikanen een slechtere levensverwachting hebben dan blanke Amerikanen.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: