Het moment waarop het lampje gaat branden…

Roos Wouters schreef het boek ‘Fuck, ik ben een feministe’ over de ervaring dat je denkt gelijke kansen te hebben, om er opeens achter te komen dat je hopeloos aan het dromen was. Waarna je je realiseert: daar wil ik iets aan doen. En je opeens moet leven met het etiket ‘feministe’. In de V.S. kwam onlangs een soortgelijk boek uit: Click! Genoemd naar het moment waarop het lampje gaat branden, en je erachter komt dat er werk aan de winkel is.

Ms Magazine publiceert op dit moment persoonlijke verhalen van mannen en vrouwen die wakker werden. Inspiratie nodig? Herkenning? Lees de Click verhalen:

  • van een vrouw die op vijfjarige leeftijd al wist dat er iets helemaal mis was met de samenleving, omdat een jongetje aan haar ging vragen waar zijn eten bleef.
  • van de jonge vrouw die nooit boos kon worden op mannen, wat ze ook deden, totdat ze eindelijk toe gaf dat ze zichzelf ondergeschikt maakte aan hen. Terwijl ze dat niet wilde doen. Ze doorbrak het patroon
  • van de vrouw wiens oma leed onder een slecht huwelijk en die daardoor vast besloten was iets te doen tegen huiselijk geweld
  • van de ambitieuze kustwacht kadet, die erachter komt dat vrouwen helemaal niet gelijkwaardig zijn. ,,Does it make me a feminist that I wanted to serve my country without being beaten or raped? Then, by all means, I am a feminist.” Uiteindelijk wordt ze de oprichter van een centrum voor slachtoffers van verkrachting in het leger.
  • van de rechtenstudent in het Zuid Afrika van 1980, die voor het eerst gaat nadenken over de rechten van vrouwen
  • van de liefhebster van rockmuziek die vanuit Haïti emigreert naar de V.S. en er opeens achter komt dat vrouw zijn niet automatisch betekent dat je dus altijd de afwas moet doen

Meer inspiratie nodig?  Op deze website kun je nog veel meer bondgenoten aantreffen. De emancipatie is nog niet voltooid, dus waar wacht je op?

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: