Vijandig klimaat in techniek jaagt vrouwen weg

Verrassing: hoe vaker vrouwen merken dat ze minachtend behandeld worden, hoe vaker ze de wens uiten om hun beroep te verlaten en wat anders te doen. Dat blijkt uit een studie onder 3700 Amerikaanse vrouwen in de techniek, zoals ingenieurs.

De universiteit van Wisconsin onderzocht de redenen waarom vrouwen de techniek verlaten. Vaak wordt in de Verenigde Staten, maar ook daarbuiten, gezegd dat vrouwen vrijwillig vertrekken omdat ze meer tijd aan hun gezin willen besteden. De studie toont aan dat dit slechts voor een minderheid een reden was: ongeveer een kwart. De andere 75% haakt af omdat ze als tweederangs burgers behandeld werden. Dat uitte zich op verschillende manieren: het werkklimaat, waarin ze voelden dat ze als vrouw niet gerespecteerd werden, geen vooruitzichten op promoties en een te laag salaris. Ook slechte leidinggevenden bleken een belangrijke factor.

De universiteit van Wisconsin heeft inmiddels aardig wat reacties over dit onderzoeksrapport binnen gekregen. Volgens Nadya Fouad, een van de onderzoekers, blijkt uit de ingekomen mailtjes dat mensen eenvoudigweg niet geloven dat vrouwen om andere reden dan hun gezin de techniek verlaten. Ze hielden liever vast aan het idee dat vrouwen vrijwillig kiezen voor man en kind. Een mythe. Fouad maakt zich zorgen om de vrouwen in de techniek:

I am concerned about the women who felt that the environment was so unfriendly that leaving the organization and career of engineering was preferable to staying. In short, they chose to leave a paycheck and their training and identity as engineers. Many women commented in the survey and also have sent us personal emails attesting to how wrenching it is to make the decision to leave a career for which they were prepared.

Dit waren de vrouwen die uit ervaring spraken. De universiteit deed ook een onderzoek naar afgestudeerde, gekwalificeerde vrouwen, die om te beginnen al geen baan in hun beroepsgroep zochten. Gevraagd naar dit fenomeen gaf eenderde aan dat ze er van tevoren al niet aan begonnen, omdat ze sterk de indruk hadden dat vrouwen niet welkom zijn in de techniek. Een andere reden was dat de vrouwen in de loop van hun opleiding andere interesses hadden gekregen, of hun vaardigheden in een ander soort beroep toepasten.

Tenslotte keek de universiteit naar technici die met voldoening werkten en er niet aan dachten om de techniek te verlaten. Wat was van invloed op hun keuze om te blijven? Een goed werkklimaat. Verrassing. Dit goede werkklimaat uitte zich in een bemoedigdende omgeving, zoals prettige collega’s en een baas die hen stimuleert om verder te komen in hun werk. Ook waarderen vrouwen het erg als ze de kans krijgen aanvullende trainingen te volgen of uitdagende projecten te krijgen.

De uitkomsten zijn belangrijk, omdat uit de studie blijkt dat vrouwen die hun beroep opgeven, meestal niet meer terug willen komen. Het gaat dan om de vrouwen die aan de slag gingen, aanbotsten tegen respectloze collega’s en bazen die hen ondermijnden, en hun droom om ingenieur te zijn zagen omslaan in een nachtmerrie. De vrouwen raakten hun zelfvertrouwen en hun plezier in het werk kwijt, en wilden alleen nog maar weg. Voor hen geen techniek meer, nee dank u, les geleerd.

Daarmee sluit de techniek de helft van de bevolking uit en weigert gebruik te maken van de vaardigheden en inzichten van vrouwen. Hopelijk brengt het onderzoeksrapport een discussie op gang en kunnen mensen langzaam aan hun houding veranderen….

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: