PWC schaamt zich voor lijst van ‘lekkere chickies’

PricewaterhouseCoopers (PWC) schaamt zich helemaal kapot. Zeventien mannelijke medewerkers van hun kantoor in de Ierse hoofdstad Dublin stelden een lijst op van de tien heetste collega’s en bespraken uitgebreid de fysieke eigenschappen van de vrouwen. De lijst lekte uit en zorgt voor een golf van woede op internet. Ook kranten kregen er lucht van – onderandere de Belfast Telegraph schreef er afgelopen woensdag over.

PWC Dublin ligt onder vuur na een seksistische actie van zeventien mannelijke werknemers.

PWC moest een persbericht uitgeven om duidelijk te zeggen dat dit gedrag niet door de beugel kan en dat ze de daden van de heren tot op de bodem uitzoeken. Dat was hard nodig. Volgens de Belfast Telegraph stelden de mannen een lijst op van dertien vrouwen, die als recent aangenomen collega of trainee de afdeling van kwamen versterken. Ze omschreven de vrouwen als ‘de nieuwste lichting kutjes’ en stuurden de lijst door naar mannelijke zakenpartners buiten PWC. Vanaf dat moment circuleerde het mailbericht steeds verder en was het een kwestie van tijd voordat hun ranzigheid in de openbaarheid kwam.

Onder andere commentatoren van de website Jezebel.com merken op dat zulke ranglijstjes van mannen over hun vrouwelijke collega’s op kantoor algemeen voorkomen. De partner van een ex-werknemer van PWC is evenmin verbaasd over de lijst: volgens haar is de werkcultuur in het accountantsbedrijf seksistisch. Andere commentatoren leveren ideeen voor een tegenactie: paginagrote advertenties in de kranten met teksten als ‘in plaats van dat ze aan uw boekhouding werkten, verspilden deze zeventien mannen hun tijd aan het fantaseren over hun vrouwelijke collega’s als seksobjecten’ en soortgelijke gein.

Misschien dat dit laatste nog het meeste effect heeft – dat klanten weglopen en naar een serieuze advocaten- en accountantsfirma overstappen. Dan raakt het PWC in de portemonnee en is het eindelijk afgelopen met deze flauwekul.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: