Comic tegen internetseksisme bewijst eigen gelijk

Je tekent een comic om een fenomeen aan de kaak te stellen: zodra je op internet stelt dat vrouwen mensen zijn en dat iedereen vrouwen wel eens met meer respect mogen behandelen, bestoken anonieme commentatoren je met gescheld en dreigementen. En voila, zodra je die comic publiceert,  gaan de remmen los en laten anonieme commentatoren een stortvloed aan gescheld en dreigementen op je los. Kortom, de trolls bewijzen zelf het gelijk van de strip. Rest my case.

Het overkwam de makers van de site Gabby’s Playhouse, waar de Zesde Clan eerder deze week over schreef. Doorlinken naar de strip kon niet toen de Zesde Clan het probeerde, maar zoals je in een reactie op het stuk kunt zien schijnt het inmiddels wel weer te kunnen. De site feministing.com heeft er een stukje over. Daar staan ook links naar de commentaren en de strip zelf.

Als troost voor de makers van de strip hier een leuk plaatje van schattige kittens. Want zoals de mensen van Gabby’s Playhouse stelden: iedere situatie wordt beter van de aanwezigheid van lieve katjes.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: