Actrices houden Oscarwatchers bezig

Normaal gesproken gaat het in de V.S. bij de discussie om de Oscarsnominaties maar om één ding: welke man zal voor welke rol kans maken om het felbegeerde beeldje winnen. Maar volgens persbureau Reuters is dat nu niet het geval. Het is het jaar van de actrice, en alle Oscarwatchers houden zich bezig met de vraag welke actrice voor welke rol zal winnen.

Jennifer Lawrence wordt genoemd als Oscar kanshebber voor haar rol in Winter's Bone.

Vrouwen domineerden het afgelopen filmjaar met grote rollen. Annette Benning en Julianne Moore in filmhuishit The Kids are Allright, Sally Dawkins in Made in Dagenham, Nicole Kidman in Rabbit Hole. Volgens de site Women & Hollywood is het opvallend dat zoveel actrices speelden in films die duidelijk ruimte boden aan de vrouwelijke ervaring. Dus niet één actrice in een verhaal met verder louter mannen. Zo gaat The Kids are Allright over de belevenissen van een gezin met een moeder en een moeder, en gaat Made in Dagenham in op een staking van vrouwen om hetzelfde loon te krijgen als mannen.

Het is nog te vroeg om met allerlei voorspellingen te komen. De komende weken kunnen de Amerikaanse media zodoende eindeloos ingaan op al die op vrouwen georiënteerde films met sterke actrices. Geen slechte zaak in Hollywood macholand.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: